7 Filem Terbaik Di Netflix Malaysia Untuk Bulan Oktober 2023

Bulan ni nak tengok cerita apa pula di Netflix?

Jom kami kongsikan antara filem terbaik yang boleh anda layan di Netflix Malaysia sepanjang Oktober 2023.

Oktober mungkin adalah musim seram, penuh dengan thriller, dan segala yang menakutkan di layar besar dan kecil, tetapi ini juga adalah waktu perubahan.

Setidaknya, berkenaan dengan perpustakaan Netflix.

Dengan begitu banyak acara dan siri yang sangat ditunggu-tunggu akan tiba, kita tidak dapat menahan diri untuk menantikan bulan yang akan datang dan bersiap untuk maraton menonton.

Oktober ini, penyiar streaming ini memiliki senarai panjang tajuk baru dan beberapa kegemaran lama yang kembali.

Itulah sebabnya kami memilih kegemaran kami untuk anda pilih, supaya anda boleh menikmati maraton menonton Halloween anda sambil juga menikmati kandungan yang bebas dari teror (atau setidaknya kurang menakutkan).

Semak tujuh acara baru dan yang kembali yang boleh anda tonton pada Oktober 2023.

‘One Piece’ (Anime Series, New Episodes)

Jika anda baru sahaja menonton adaptasi live-action yang baru dilancarkan daripada rancangan ini, maka anda mungkin juga ingin menonton anime asli yang telah lama berjalan.

Berdasarkan siri manga yang sangat popular dengan nama yang sama, diciptakan oleh Eiichiro Oda, anime One Piece telah disiarkan sejak 1999 dan telah menjadi asas untuk versi live-action, yang dilancarkan pada Ogos 2023.

Sejak pemutaran perdananya di Jepun, One Piece telah mempunyai 20 musim dan 1077 episod, yang kemudian telah dieksport ke pelbagai negara.

Cerita ini mengikuti pengembaraan lanun Monkey D. Luffy, yang memperoleh kuasa ajaib setelah memakan Buah Iblis.

Bersama dengan kru Bajak Laut Topi Jerami, Luffy memulakan perjalanan penuh aksi dalam mencari One Piece, harta karun mutlak. Episod-episod yang akan datang, yang dijadualkan untuk dilancarkan di Netflix pada Oktober ini, akan mengeksplorasi cerita Kepulauan Saboady (Episod 382-405), yang asalnya disiarkan di Jepun antara Disember 2009 dan Jun 2009.

‘Beckham’ (4-Part Documentary)

Dalam dunia bola sepak, nama David Beckham selalu menghasilkan kegembiraan, minat, intrik, dan kadang-kadang pemeriksaan. Dan sebagai peminat, jika anda fikir anda sudah cukup mengenali pemain tengah kegemaran anda, maka dokumentari Netflix yang baharu ini hanya akan membantu anda memahaminya dengan lebih baik lagi. Satu siri dokumen empat bahagian yang dicipta oleh pelakon dan pengarah pemenang Academy, Fisher Stevens (The Cove) dan diterbitkan oleh pemenang Academy, John Battsek (Searching For Sugar Man), Beckham meneroka cerita asal bekas pemain bola sepak tajuk ini dari permulaannya yang sederhana dan kenaikan ke tahap bintang sebagai selebriti sukan global. Siri ini menampilkan pandangan yang belum pernah dilihat sebelumnya mengenai kehidupan legenda sukan ini, termasuk temubual jujur dengan lelaki itu sendiri, keluarganya, rakan-rakan, ahli pasukan, dan personaliti sukan yang telah menjadi sebahagian daripada perjalanannya, termasuk isterinya Victoria Beckham, ibu bapanya, Sir Alex Ferguson, Rio Ferdinand, Gary Neville, Eric Cantona, dan banyak lagi.

Share your love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *